Keromat levert met haar unieke totaalpakket met zeer concurrerende kwaliteit/prijsverhoudingen vele organisaties

Keromat BV

Bitumenrecycling

Ook Keromat vind het millieu belangrijk en kiest daarom voor dakbedekkingsfabricanten welke haar verantwoording kent.

De bitumineuze dakrollen van onze fabricant Icopal staan bekend om hun kwaliteit. Het is de missie van Icopal om altijd hoogstaande dakrollen met een lange levensduur te produceren. Omdat opok Icopal graag een bijdrage wil  leveren aan het milieu en aardolie steeds schaarser wordt heeft Icopal geïnvesteerd in bitumenrecycling. Oud bitumen wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe dakrollen.

Eigen recyclinginstallatie

Het recyclen wordt door Icopal zelf georganiseerd. Als enige bedrijf ter wereld ontwikkelde Icopal een eigen installatie, het BiELSo-proces, om bitumineus dakafval te verwerken tot grondstof voor gecertificeerde dakbedekking. Het gerecyclede bitumen behoudt zijn eigenschappen en kan daardoor zonder kwaliteitsverlies worden hergebruikt. Ook op de levensduurverwachting heeft het recyclen geen invloed.

Minder grondstoffen voor productie door bitumenrecycling

De APP gemodificeerde bitumineuze dakrollen bestaan voor minstens 15% uit gerecycled bitumen. Hiermee bespaart onze fabrikant tijdens het productieproces veel energie en gebruikt men minder grondstoffen. Dit levert een forse besparing in CO2-uitstoot op. Snijafval hoeft niet meer naar de afvalverwerking. Daarmee verspreidt de energiebesparing zich over de gehele bouwketen.

Inzamelingsprogramma voor bitumenrecycling

Keromat en Icopal vindt dat het bedrijfsleven niet alleen betrokken moet zijn, maar ook vanuit de bezorgdheid om het milieu moet handelen. Daarom stimuleren we ook andere bedrijven om het inzamelen van oud bitumen. Het Icopal inzamelingsprogramma sluit hierbij aan. Dakdekkers leveren hun bitumineuze dakafval gratis in, daarvoor heeft Icopal inmiddels al 33 inleverlocaties in Nederland. De dakdekker bespaart stortkosten en spaart bovendien voor korting op onze dakproducten. Ook gesorteerde oude bitumineuze bedekking van sloopdaken wordt door Icopal ingezameld voor bitumenrecycling.

Weten hoe het werkt?

Kijk voor de mogelijkheden voor uw bitumineuze dakafval op www.bitumenrecycling.nl

Keromat dak en bouwproducten, een verantwoorde keuze als het om millieu gaat.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meer weten over onze klantgerichte aanpak? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!