Keromat levert met haar unieke totaalpakket met zeer concurrerende kwaliteit/prijsverhoudingen vele organisaties

Keromat BV

Duurzaam Bouwen

Een luchtdicht daglichtsysteem met Lightway Blue Performance

Met de gepatenteerde Blue Performance maakt Lightway haar daglichtsystemen geschikt voor de hoogste isolatie-eisen voor de duurzame en energiezuinige bouw. Bovendien is de Blue Performance een uniek antwoord op het het probleem van condensatie in de daglichtbuis, waarbij de daglichtopbrengst optimaal blijft.

De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of drievoudig glas (gevuld met argongas), geintegreerd in een polystereen (XPS) isolatieplaat. Lightway heeft daarmee een unieke oplossing die de isolatie van de daglichtbuis hermetisch integreert in de isolatielaag, waarmee de koudebrug echt wordt opgeheven.

Met daglichtsystemen leveren we een goede bijdrage aan het terugdringen van ons energiegebruik, door gratis daglicht toe te passen in onze leef- en werkruimtes. En Lightway gaat nog een stap verder. Een met de Blue Performance uitgeruste daglichtbuis van Lightway levert een zeer hoge daglichtopbrengst zonder verlies van warmte in koude maanden of ongewenste warmtewinst in de warme maanden.

Luchtdichtheidsmetingen (blowerdoortests), waaronder in het eerst passief gebouwde woonzorgcentrum van Nederland (Mijande, Vroomshoop), laten zien dat een goed geinstalleerde Lightway met Blue Performance een perfect luchtdichting waarborgt. Daarmee wordt dus onnodig energieverlies voorkomen.

Voordelen Blue Performance

  • Geen condensproblemen
  • Uitstekende luchtdichte isolatie in en rond de daglichtbuis. Dus geen energieverlies.
  • De Rc-waarde van uw dak blijft behouden.
  • Nog inbraakveiliger door dubbel of tripelglas in en rond de buis.
  • Geen ongewenste warmtetoename op warme zomerdagen.
  • Geen warmteverlies in de winter.
  • Extra geluidsisolerend.


Lightway Daglichtsystemen op zinken felsdak

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meer weten over onze klantgerichte aanpak? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!