Keromat levert met haar unieke totaalpakket met zeer concurrerende kwaliteit/prijsverhoudingen vele organisaties

Keromat BV

Werkschoenen Bata

Keromat is de trotse exclusief  dealer van werkschoenen fabricaat Bata.

Bata staat voor kwaliteit en breed assortiment veiligheidsschoenen.

Waarom Bata 

Alle veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen je voeten tijdens het werk. Bata gaat nog een stap verder. Door samen te werken met wetenschappers en uitgebreide tests in huis te doen, loopt Bata voorop in de industrie op technologisch gebied. Met als resultaat werkschoenen die door de perfecte pasvorm de beste ondersteuning bieden. 

Vind de juiste norm

De Europese veiligheidsnormen zijn de minimumeisen die worden gesteld aan veiligheids- of werkschoenen. Het hangt af van je werkomgeving aan welke norm jouw schoenen moeten voldoen. Je leest hier wat de verschillende normen precies inhouden. Bij Bata schoenen staat de geldende norm ook vermeld op deze website en in het label van de schoen zelf.

Twee normen

Bata Industrials produceert specifieke schoenen die voldoen aan de voor u relevante norm: EN ISO 20345 voor veiligheidsschoenen, EN ISO 20347 voor beroepsschoenen, ESD, BS7971. Het verschil is dat EN ISO 20345-schoenen een beschermingsneus hebben, EN ISO 20347-schoenen hebben die niet. Verder voldoen beide schoentypes aan alle gestelde eisen in de desbetreffende norm. Bata Industrials veiligheidsschoenen voldoen aan de veiligheidsnorm EN ISO 20345: ze hebben dus onder andere een EN12568:2010-veiligheidsneus die een compressiekracht van 15.000 Newton (1500 kilogram) weerstaat en 200 Joules impactbestendig is. Beroepsschoenen bieden deze specifieke bescherming niet. De genoemde normen kennen verschillende classificaties.

        

Andere specifieke eisen

Naast de eigenschappen die binnen de standaard classificatie vallen, hebben de Bata producten nog andere specifieke eigenschappen: warmte- en koude isolatie, hittebestendigheid, specifieke slipweerstand en waterbestendigheid.

Hogere eisen

Bata Industrials stelt in vele gevallen zelf hogere eisen aan haar schoenen en sokken dan voor de normering nodig is. In de meeste gevallen overschrijden haar producten daardoor de gestelde normen ruimschoots. Onze producten worden gecertificeerd door officieel erkende instellingen, maar tijdens de ontwikkeling en voor kwaliteitscontrole tijdens en na het productieproces (ISO 9001) testen wij grotendeels in ons eigen SATRA geaccrediteerde A-status laboratorium. Bij onzeproducten vind je ook het bijbehorende CE-certificaat. Dit is het bewijs dat die schoen aan de norm voldoet.

     

Neem vrijblijvend contact met ons op

Meer weten over onze klantgerichte aanpak? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!